Sildenafil Ja Bodybuilding

Parhaat Hinnat

Viagra Suomi

Banner

Sildenafil on yksi tunnetuimpia erektiolääkkeitä. Sen vaikutuksesta erektion lopettavien kemikaalien syntyminen estyy, ja siten erektio kestää pidempään. Mutta paitsi että

Sildenafil on loistava erektio-ongelmien korjaaja ja seksielämän parantaja, se on myös suosittu kehonrakentajien keskuudessa – ja aivan toiseen tarkoitukseen. Bodybuildingin harrastaja ja urheilija avaa Sildenafil-purkin mielellään siksi, että se yksinkertaisesti parantaa suoritusta. Toistaiseksi Sildenafil on bodybuildingissä sallittujen lääkeaineiden listalla, mutta sen käyttöön saattaa tulla rajoitteita anabolisten steroidien tapaan. Sildenafilin käytön haittoja, hyviä puolia ja mahdollisia etuja, joita sen käyttäjä saa kilpakumppaneitaan vastaan on tutkittu vuodesta 2010 asti. Mutta antidoping-komitea ei ole vielä nähnyt tarpeelliseksi kieltää sen käyttöä bodybuildingissä.

SILDENAFIL JA BODYBUILDINGSildenafilin teho perustuu sen verenpainetta laskeviin ominaisuuksiin. Se vaikuttaa rentouttavasti verisuoniin, mikä taas parantaa verenkiertoa.  Kehonrakentajat kutsuvat Sildenafilia myös nimellä vitamiini V. Sitä nautitaan yleensä ennen harjoittelua ja usein yhdessä anabolisten steroidien kanssa, sillä Sildenafil auttaa myös steroideja imeytymään tehokkaammin lihaksiin. Bodybuildingissä käytetään myös paljon aminohappoja, laillisia lisäravinteita ja vitamiineja, jotka myös auttavat verenkierron parantamisessa ja lihasten reagoinnissa hormoneihin. Sildenafilista on samalla apua myös kehonrakentajan seksielämään, sillä korkeat testosteronitasot ja mahdolliset testosteroni-pistokset voivat aiheuttaa erektio-ongelmia. Sildenafil toimii siis mainiosti sekä bodybuildingin että seksuaalisen toiminnan lääkkeenä ja tehostajana.

Sildenafil kuuluu fosfodiesteraasi tyyppi 5:n estäjiksi kutsuttujen lääkeaineiden ryhmään. Sen perusrakenne on typpioksisdi. Useat bodybuildingissä käytetyt lisäaineet on rakennettu juuri tämän molekyylin, typpioksidin, varaan. Näitä aineita markkinoidaan pre-workout – käyttöön eli ennen harjoittelua käytettäviksi ja verenkiertoa avaaviksi lisäaineiksi. Niiden on tarkoitus avata tai laajentaa verisuonia siten, että veri pääsee liikkumaan nopeammin, tehokkaammin ja suurempina määrinä. Tämä tuo lisää happea lihaksiin, ja lihasharjoittelu tehostuu ja voi jatkua normaalia pidempään. Nämä typpioksidia sisältävät aineet rentouttavat verisuonia ympäröiviä pieniä lihaksia siten, etteivät ne purista suonia kasaan. Tällöin myös verenpaine laskee, sillä sydämen ei tarvitse pumpata niin kovaa saadakseen veren virtaamaan kaikkialle lihaksistoon harjoittelun aikana.

Kun käyttää Sildenafilia bodybuildingin tehostavana lisäaineena, on muistettava, ettei sitä saa käyttää, mikäli on allerginen (yliherkkä) sildenafiilille tai Sildenafilratiopharmin jollekin muulle aineelle, tai mikäli käytössä on muita nitraatteja sisältäviä lääkkeitä (esim. glyserolitrinitraatti) tai typpioksidin luovuttajiin kuuluvia lääkkeitä (esim. amyylinitriitti ”poppers”). Eli jos on esimerkiksi käytössä lääkitys rasitusrintakipuun (angina pectoris), on todennäköistä, että Sildenafil ei ole sopiva kehonrakennuksen lisäaineeksi. Tarvittaessa täytyy aina varmistaa lääkkeiden yhteensopivuus lääkäriltä tai apteekkihenkilökunnalta. Sildenafil ei myöskään sovellu bodybuildingiin, jos on vaikea sydänvaiva, äskettäinen aivohalvaus tai sydänkohtaus, alhainen verenpaine, vaikea maksavaiva tai vakava silmäsairaus. Sildenafil on oikein käytettynä ja lääkärin määräämänä turvallinen ja tehokas bodybuildingin harrastajan lisäaine silloin, kun lääkkeiden yhteysvaikutukset ja vakavat sairaudet on tarkistettu.